Links

Bergens Symfonieorkest,

Bij het BSO ben ik dirigent sinds de oprichting in 1994. Het is een enorm enthousiaste club met hardwerkende en getalenteerde amateurmusici. We hebben al heel wat muzikale avonturen beleefd. Een heel kleine opsomming:

  • De complete Schöpfung van Haydn met solisten en koor.
  • De vierde symfonie van Johannes Brahms.
  • Het vioolconcert van Mendelssohn en het tweede vioolconcert van Prokofiev met als soliste Maria Milstein.
  • Het hoornconcert van Richard Strauss met Teunis van der Zwart.

Alkmaars Senioren Symfonieorkest

Het Alkmaars Senioren Symfonieorkest begon als Alkmaars bejaardenorkest. Later werd de naam veranderd in Alkmaars Ouderen Symfonieorkest. Na de laatste naamverandering is het orkest behoorlijk gegroeid. Het orkest heeft nu een volwaardige orkestbezetting. Het orkest heeft tot doel herkenbare symfonische muziek ten gehore te brengen. Eén keer per jaar geeft het orkest een groot concert meestal met één of meer solisten. Of er wordt samengewerkt met een ander orkest, of een koor. Naast dit concert treedt het orkest ook een aantal malen per jaar op met kortere concertjes in zorgcentra in en rond Alkmaar.

Bert Willemsen

is een goede en heel muzikale vriend. Hij is ook dirigent en trombonist. Daarnaast heeft hij een aantal hele mooie arrangementen op zijn naam staan. Ga eens kijken op zijn website (klik op zijn foto) voor meer informatie over deze muzikale duizendpoot.

TOOS!

heette vroeger voluit: Voorheen Toos van den Heuvel trio. Tegenwoordig zijn ze met 15 muzikanten en spelen ze zonder hun Tante Toos van den Heuvel nog steeds spontaan op straat en daarbuiten.